Ads Top

Navigon Flow biedt gebruiker intuïtieve bediening en geanimeerde schermovergangen

Navigon presenteert in september de nieuwe navigatiesoftware Navigon Flow op de IFA beurs voor consumentenelektronica in Berlijn. Met Navigon Flow zet het bedrijf de nieuwe standaard voor een gebruiksvriendelijke user interface met een duidelijk display, heldere structuur en intuïtieve bediening.
Navigon Flow heeft drie centrale menu’s die alle standaardfuncties bevatten en naast elkaar gerangschikt zijn. Schakelen tussen Bestemming opgeven, Kaartoverzicht en Navigatie-opties is als het NAVIGON Flow_MainMenu_NLbladeren door een boek. Gebruikers kunnen aangrenzende menu’s weergeven zonder de navigatie te onderbreken. De werkbalk onder de menu’s heeft eenvoudig te begrijpen pictogrammen die zorgen voor de oriëntatie en het menu waar men in zit heeft een oranje kleur. “Bij de ontwikkeling van de vereenvoudigde menustructuur hebben we de feedback van gebruikers verwerkt die we de afgelopen jaren kregen”, zegt Jörn Watzke, executive vice-president van Product Line Management bij Navigon AG. “En met succes: bij het vergelijken en testen van verschillende navigatiesystemen in focusgroepen bevestigde de meerderheid van de gebruikers dat Navigon Flow de eenvoudigste en beste user interface had.” Navigon Flow geeft direct toegang tot de meest gebruikte functies en instellingen. Het menu Meer geeft toegang tot speciale functies evenals instellingen die minder vaak worden gebruikt.
Ook visueel heeft Navigon Flow volgens de fabrikant wat te bieden: dankzij geanimeerde schermovergangen weten gebruikers altijd waar ze zijn in het systeem. Als ze overgaan naar een aangrenzende functie ‘dockt’ het nieuwe overzicht in het uitgaande scherm. Daarnaast kunnen gebruikers gemakkelijk de verschillende opties van het bestemming-invoerscherm bedienen. Door op het symbool Meer te klikken ‘draait’ de huidige bestemming uit beeld en verschijnt de menuoptie. Vervolgens kan de gebruiker kiezen tussen Landinfo, Zoeken in de omgeving of Opslaan als thuisadres. “De animaties zijn meer dan alleen mooi uitziende gimmicks”, zegt Jörn Watzke. ”Ze maken het de gebruiker makkelijker om hun weg in de applicatie te vinden, omdat ze begrijpen hoe het systeem werkt en weten waar de individuele menuopties zitten.”
De herstructurering maakt het mogelijk om het navigatiesysteem intuïtief te gebruiken. Bovendien heeft Navigon Flow grotere buttons en teksten waardoor het gemakkelijker is om gegevens in te voeren. Een andere innovatie is het menu dat relevante invoeropties biedt voor bepaalde omstandigheden. Zo detecteert de navigatiesoftware de routebeschrijving als gebruikers naar het bestemmingmenu gaan terwijl de navigatie aanstaat en vraagt het systeem de gebruiker of ze een Point Of Interest (POI) of een nieuwe bestemming in wensen te voeren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.