Ads Top

Mobieltje doet rittenregistratie

Je mobiele telefoon die in de auto precies bijhoudt hoeveel kilometers je rijdt en automatisch de rittenregistratie doet, zonder dat je verder iets hoeft te doen. Die het bekende notitieboekje in de auto overbodig maakt en met één druk op de knop een sluitende rittenregistratie voor de belastingdienst produceert. Dat is mogelijk nu Fourtress een applicatie voor een sluitende rittenregistratie voor smartphones op de markt heeft gebracht: Mippit
Het bedrijf uit Eindhoven speelt met de applicatie in op de groeiende vraag naar een simpele en betrouwbare rittenregistratie zonder extra doosjes, apparaatjes of dure software. Mippit is gratis te downloaden in de app store of via de website www.mippit.eu. In het begin is de applicatie gratis te proberen. Daarna moeten gebruikers een abonnement afsluiten.
De telefoonapplicatie neemt automobilisten alle administratie uit handen. Dat is vooral handig voor leaserijders die hun privé-kilometers moeten bijhouden voor de belastingdienst of zelfstandige ondernemers die de kosten van hun ritten doorberekenen aan hun opdrachtgevers.
Zodra de mobiele telefoon in de auto ligt, gaat Mippit via GPS de rit registeren. Hij houdt het aantal kilometers bij, de snelheid, de route en stopt automatisch wanneer de auto een paar minuten stilstaat. De bestemming wordt vastgelegd op huisnummerniveau. Alle gegevens zijn via de website van Mippit op te vragen en te downloaden, bijvoorbeeld in een Excel-bestand.
Ook kan de gebruiker, eventueel via Twitter, Facebook en LinkedIn, laten zien waar hij zich bevindt. Zo kan ook een wagenparkbeheerder of de planner van een koeriersdienst of een transportbedrijf de collega's volgen. Die weten zo exact waar hun wagens of mensen zich bevinden en kunnen hen op die manier efficiënter aansturen. ,,Familieleden thuis die inloggen kunnen zelfs zien of ze de aardappels al op kunnen scheppen," zegt commercieel directeur Pim Grol van Fourtress.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.