Ads Top

Proef met informatie over alternatieve verkeersroutes gestart in Breda

De gemeente Breda is deze week in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat een proef gestart waarbij het verkeer geïnformeerd wordt over de beschikbaarheid van alternatieve routes bij vertraging op de noordelijke rondweg, op de aansluiting Prinsenbeek of op de snelweg tussen de knooppunten Zonzeel en Princeville. De proef duurt zes weken. Het gaat om alternatieve routes van en naar de A16 (knooppunt Zonzeel) en van en naar de A58 richting Etten-Leur/Roosendaal.
Deze proef vindt plaats om de doorstroming van het verkeer in en rond Breda te bevorderen. Dat is prettig voor de weggebruikers, maar ook voor iedereen die in de stad woont en werkt. Het heeft een gunstige invloed op de luchtkwaliteit en daarmee op ieders gezondheid. Bovendien gaan er minder arbeidsuren verloren als het verkeer beter doorstroomt.
Wat merken weggebruikers hiervan op straat? Op de noordelijke rondweg komt vóór het kruispunt met de Terheijdenseweg en vóór het kruispunt met de Emerparklaan een speciaal elektronisch informatiebord te staan. Mocht er vertraging zijn op de Noordelijke Rondweg, op de aansluiting Prinsenbeek of op de A16 richting Rotterdam dan zal het informatiebord op de Noordelijke Rondweg vóór de Terheijdenseweg verwijzen naar de N285 en de A59. Verkeer richting Etten-Leur en Roosendaal krijgt bij vertraging op de Noordelijke Rondweg of op de snelweg, een alternatieve route te zien via de Westerparklaan en de Ettensebaan. Voor het verkeer dat de stad ingaat geven informatieborden boven of langs de rijbaan op de snelweg aan wanneer op een route vertraging ontstaat en wat dan de alternatieve route naar Breda is. 
De gemeente Breda is trekker van dit project en doet dit in nauwe samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Rijkswaterstaat. De provincie levert de actuele verkeersgegevens voor de N285, Rijkswaterstaat levert verkeersgegevens voor het hoofdwegennet en zorgt er bovendien voor dat de elektronische informatieborden worden aangestuurd zodra er vertraging optreedt. De proef maakt deel uit van het programma Mobiliteitsaanpak van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, waarin kleinschalige maatregelen zijn opgenomen om de bereikbaarheid te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.