Ads Top

Nu ook betalen met de pin voor autoparkeren op straat

Vanaf nu kan er ook met de pinpas betaald worden voor autoparkeren op straat in Breda. In de parkeergarages De Prins, Concordia en Barones kon dat al. In de loop van dit jaar wordt deze mogelijkheid uitgebreid naar alle gemeentelijke parkeergarages in Breda.
De automaten waar autoparkeerders kunnen pinnen, staan aan/in de Beyerd-Vlaszak, Nieuwe Ginnekenstraat, Concordiastraat, Chasséveld, Vierwindenstraat, Wilhelminastraat, Korte Boschstraat, Boschstraat, Kloosterplein, Oude Vest, Markendaalseweg, Adriaan van Bergenstraat, Sluissingel, Willemstraat en Arsenaalpad. Ook in de fietsenstallingen aan de Nieuwstraat, de Oude Vest en de Concordiastraat is het mogelijk om te pinnen.
Selçuk Akinci, wethouder Mobiliteit: ”Het moet voor bezoekers van de binnenstad zo makkelijk mogelijk zijn om hun parkeergeld te betalen. Daarom hebben we, naast het soms onhandige betalen met contant geld, eerder al het mobiel parkeren ingevoerd, waarbij je kunt afrekenen met je smartphone. Daar hebben we nu ook het pinnen aan de parkeerautomaat aan toegevoegd. Dat is ook meteen een alternatief voor betalen met de chipknip, dat vanaf 2015 gaat verdwijnen.”
Om meer bekendheid te genereren voor de mogelijkheid met de pinpas te betalen en om autoparkeerders erop te wijzen, zijn studenten de komende weken aanwezig bij de pinparkeerautomaten. Waar nodig geven zij ook uitleg

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.