Ads Top

Nieuwe informatiediensten

Reizigers kunnen vanaf nu gebruik maken van vijf nieuwe reisinformatiediensten. De diensten geven de reiziger zowel voorafgaand als tijdens de reis realtime reisinformatie en tonen maximumsnelheden, wegwerkzaamheden, incidenten en de gevolgen voor het verkeer bij grote evenementen. De diensten geven ook  informatie over de mogelijkheden voor openbaar vervoer, de fiets, P&R en parkeren.
Met de diensten krijgen reizigers reisinformatie die meer dan ooit actueel  en gericht op hun persoonlijke voorkeur is. De diensten zijn via apps en websites beschikbaar op smartphone, tablet en pc en heten Go About, Filejeppen, Mobile Ninja, TimesUpp en VID.  Ze zijn op 27 maart 2014 gelanceerd tijdens de Intertraffic in Amsterdam.

Go About
Elk moment jouw beste reis met een écht compleet reisadvies. Go About lanceert voor iedereen in Nederland een complete en actuele reisplanner. Maak jouw ideale combinatie van auto, trein, bus,
tram, metro, fietsen en lopen, op basis van de actuele situatie op de weg en in het OV. Is jouw tram op tijd, of kies je toch voor fietsen naar het station? Hoe lang doe je erover met de auto in de spits? Go About laat je in één oogopslag zien welke combinaties er allemaal mogelijk zijn voor jouw reis: compleet, actueel en persoonlijk. Voor mobiel, desktop en tablet.
Meer informatie: www.goabout.com

Filejeppen
File-Wat? Filejeppen, een portmanteau van file en fierljeppen. Oftewel, over de file ver springen. Filejeppen is een snelle en efficiënte manier om dagelijks stilstaan in het verkeer te voorkomen. Bovendien is het interactief en lonend. Door te Filejeppen weet je als reiziger precies hoe lang je reis gaat duren, welke route je het beste kunt nemen en met welke vervoermiddelen. Van auto, via OV, met de fiets en zelfs met de e-bike. Je krijgt voor vertrek een reisadvies afgestemd op de actuele en de verwachte verkeerssituatie op het traject en tijdens de reis informatie als er vertragingen te verwachten zijn. Door te Filejeppen spaar je daarnaast badges die je kunt inwisselen bij bedrijven in de buurt.
Meer informatie: www.filejeppen.nl

Mobile Ninja
Ninja was in de oudheid al een beschermengel, de Mobile Ninja is nu een persoonlijke reis-assistent voor onderweg. Mobile Ninja helpt reizigers betrouwbaarder, veiliger, milieuvriendelijker en goedkoper te reizen met diverse vervoermiddelen. Mobile Ninja geeft reisadvies, leidt naar parkeerplekken en is tevens een community. Reizigers informeren elkaar over gevaarlijke situaties of oponthoud, en in de toekomst is ook een carpoolafspraak zo geregeld. Het is een gratis dienst voor op de smartphone, op de internetbrowser, maar ook op het scherm in de auto.
Meer informatie: www.mobileninja.nl

TimesUpp
Gebruik TimesUpp, jouw persoonlijke reisassistent en je zult voortaan op tijd vertrekken. Waar je ook bent, wat je gaat doen, TimesUpp met TomTom Traffic zoekt de slimste route voor je op en stuurt een bericht als je moet gaan. TimesUpp weet waar je bent en kan je op tijd vertellen dat het tijd is om te vertrekken. TimesUpp ziet in je agenda waar je naar toe gaat en bedenkt hoe je het beste daar kan komen. Je krijgt snel een overzicht en ziet hoelang de reis duurt. TimesUpp kijkt uit naar snellere autoroutes, maar ook de slimste bus-, trein-, fiets- en looproute of combinaties hiervan. Vanaf vandaag zijn er voor jou geen verrassingen meer. Vertrek je eerder of juist wat later, met je reisassistent ga je op pad met de slimste route in je zak.
Meer informatie: www.timesupp.nl

VID
De VID (VerkeersInformatieDienst) bouwt de bestaande website en app verder uit. Die uitbreiding zorgt ervoor dat weggebruikers zowel pre-trip als on-trip persoonlijk reisadvies krijgen. Zodoende kan de weggebruiker zelf de beste route kiezen om vervolgens efficiënt de bestemming te bereiken of zo nodig op basis van actuele informatie onderweg de route aan te passen. Ook integreert de VID nieuwe informatie in de dienst, zoals informatie die een overstap naar het OV bij P&R-terreinen ondersteunt.
Meer informatie: www.vid.nl/app

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.