Ads Top

FlowPatrol app testen

De provincie Brabant heeft samen met het bedrijf FlowPatrol een app ontwikkeld die moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven. Voor deze app worden testers gezocht.

40 procent van de files op het stuk van de A58 tussen Tilburg en Eindhoven ontstaat door onverwachts remmen, een kolonne langzame voertuigen of invoegend verkeer dat doorschuift naar de linkerbaan.

De FlowPatrol-app zorgt ervoor dat de automobilist vroegtijdig weet wat er gebeurt op de weg. Hij kan daar dan op tijd op reageren. De app gebruikt daarvoor zogenoemde coöperatieve technologie. De app krijgt informatie van auto's die voor de automobilist rijden en geeft informatie van hem door aan voertuigen die daarachter rijden. Alles communiceert met elkaar, Talking Traffic wordt dat genoemd. Doel van de app is om de automobilist te ondersteunen met een individueel rij-advies.

Bij de app hoort een kastje, de FlowRadar, dat in de auto geplaatst moet worden. Bakens langs de kant van de weg zorgen dat er informatie bij het kastje komt. Daarna komt de info in de app. Doordat er een kastje tussen zit verbruikt de telefoon minder mobiele data.

Automobilisten die geregeld over de A58 tussen Tilburg en Eindhoven (vice versa) rijden, kunnen drie maanden meedoen met de proef.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.