Ads Top

Live het Rotterdamse verkeer volgen

Wie op weg gaat in of naar Rotterdam, kan nu nóg beter voorbereid op pad. Vanaf vandaag is op de website van Rotterdam Onderweg real time te zien of het Rotterdamse verkeer goed doorstroomt. De gemeente Rotterdam heeft op 19 plekken in de stad 24 verkeerscamera’s opgehangen. Hiermee heeft Rotterdam een primeur in Nederland.

Rotterdam is de eerste Nederlandse stad die livebeelden van verkeerscamera’s toegankelijk maakt voor het grote publiek. De gemeente verwacht dat dit kan bijdragen aan het verminderen van de drukte op de wegen in de stad. Ook moet het het gemak voor de Rotterdamse reiziger vergroten. Wethouder Pex Langenberg: "Het geeft mensen de kans om nog beter voorbereid op weg te gaan. Wie ’s morgens nog thuis is, kan aan de hand van de beelden beslissen om eerst thuis te werken of z’n reis aan te passen door bijvoorbeeld met de fiets of het openbaar vervoer naar werk te gaan." In de toekomst wil de stad het aantal camera’s uitbreiden, onder andere naar de ringwegen van Rotterdam.

De gemeente plaatste de verkeerscamera’s samen met de VerkeersInformatieDienst (VID). De nieuwe camera’s zijn een aanvulling op de bestaande verkeersinformatievoorziening. Er hangen onder meer camera’s op het Oostplein, aan beide kanten van de Erasmusbrug en op de Coolsingel. Reizigers hoeven zich geen zorgen te maken om privacy. De camera’s staan te hoog om nummerborden of personen te herkennen en de beelden worden niet opgenomen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.