Ads Top

Innovativiteit ten top bij ‘Hack the Road’

48 uur kregen de deelnemers van de hackathon ‘Hack the road’ om een systeem te bouwen waarmee verkeersinformatie van de provinciale wegen wordt overgebracht naar ‘slimme’ zelfrijdende auto’s.

Ontwikkelaars, designers, programmeurs, infrastructuurexperts en deskundigen op het gebied van zelfrijdende voertuigen kwamen afgelopen weekend bijeen op het circuit van Zandvoort waar de provincie Noord-Holland de hackathon organiseerde.

De jury had de moeilijke taak om uit de 14 deelnemende teams een winnaar te kiezen. De ideeën van de teams varieerden van het creëren van een groene golf door auto’s die met elkaar in verbinding staan tot een sensor met bijbehorende app voor de ‘gewone’ auto zodat deze dezelfde informatie ontvangt van de weg als de ‘slimme’ zelfrijdende auto.

Het winnende team had volgens de jury het ei van Colombus namelijk een Local Positioning System (LPS). Dit systeem met sensoren in de weg, in plaats van communicatie via een satelliet, geeft door waar de auto zich bevindt. In slechte weersomstandigheden, zoals sneeuw of zware regenval, kan de auto dan altijd de weg vinden. Een innovatief idee dat goedkoop en snel toepasbaar is.

Veel alledaagse verkeersproblemen kunnen worden voorkomen door het koppelen van de provinciale verkeerssystemen aan de auto’s op de weg. Het prototype dat de deelnemers voor deze hackathon maakten moet er voor zorgen dat dit kan. Het rijden op de provinciale weg wordt hiermee geoptimaliseerd met een betere doorstroming, veiligheid en minder energieverbruik.

De provincie Noord-Holland is zeer tevreden met de resultaten van de hackathon. Het enthousiasme en de inzet van de deelnemende teams hebben in een korte tijd innovatieve producten opgeleverd. De winnende top drie-prototypes worden door de teams en de partners van de hackathon (ingenieursbureau Movares, ingenieursbureau Dynniq en adviesbureau Balance) verder uitgewerkt en getest.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.