Ads Top

Nederlandse automobilist gebruikt verkeersapps het meest

Apps die je helpen om van A naar B te gaan, zijn in Nederland inmiddels ruimschoots ingeburgerd. Vooral verkeersapps zijn populair in ons land. Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt een applicatie zoals Google Maps, Flitsmeister of Waze in de auto. En dat is veel vaker dan de gemiddelde Europeaan.

Uit Europees onderzoek van ALD Automotive blijkt namelijk dat 29 procent van de Europeanen minimaal 1 keer per maand gebruikt maakt van dit soort apps. Terwijl maar liefst 52 procent van de Nederlanders dit doet.

Apps voor openbaar vervoer, zoals die van de NS en 9292, staan bij Nederlanders op de tweede plek (47 procent). Gevolgd door taxi-apps, zoals die van Uber en TCA (15 procent).

In landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn apps voor het openbaar vervoer het meest gebruikt. Apps om te carpoolen of auto’s te delen zoals BlaBlaCar, komen bij al deze landen in de top 3. Nederland blijft op dat vlak nog wat achter. Opvallend is dat in Duitsland het gebruik van taxi-apps zoals Uber het laagst scoort van alle mobiliteitsapps.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.