Ads Top

ENSEMBLE start aanpak uitdagingen grootschalige inzet van truck platooning met meerdere merken

Op 1 juni startte het ENSEMBLE-consortium officieel zijn activiteiten met het oog op de implementatie en demonstratie van truck platooning met meerdere merken op Europese wegen. Aangezien het de weg vrij maakt voor de adoptie van truck platooning met meerdere merken in Europa die het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot, de verkeerscapaciteit en de doorvoer voor het vrachtvervoer over de weg verbetert, bieden de resultaten van ENSEMBLE nieuwe kansen met maatschappelijke en economische impact. Door middel van praktijktesten over de landsgrenzen heen worden de gevolgen voor verkeer, infrastructuur en logistiek beoordeeld, terwijl relevante gegevens van veiligheidsrelevante scenario’s worden verzameld en de harmonisatie van goedkeuringsvereisten noodzakelijk wordt. De uitdagende reis begon met een startbijeenkomst in Eindhoven.

Gedurende het eerste jaar concentreren de projectpartners zich op het bundelen van de vereisten en het ontwikkelen van een referentieontwerp met acceptatiecriteria. Dit referentieontwerp zal door de OEM’s en leveranciers worden opgepakt voor implementatie op hun eigen vrachtwagens in het tweede jaar, terwijl de kennispartners effectbeoordelingen zullen uitvoeren met verschillende criteria. Jaar drie van het project zal zich richten op het testen van de multi-merk platoons op testbanen en internationale openbare wegen. De technische resultaten worden geëvalueerd aan de hand van de initiële vereisten. Ook wordt de impact op het brandstofverbruik, bestuurders en andere weggebruikers vastgesteld. Uiteindelijk zijn alle activiteiten binnen het project gericht op het versnellen van de inzet van truck platooning met meerdere merken in Europa.

Sinds de eerste besprekingen tussen projectpartners en uiteindelijk de goedkeuring van het projectvoorstel door de Europese Commissie, heeft ENSEMBLE wereldwijd aandacht gekregen van meerdere partijen in de logistieke sector en ministeries van Transport. ENSEMBLE heeft vertrouwen in het behalen van de gedefinieerde resultaten, door pre-competitieve samenwerking, vereist voor het volgende niveau van innovatie in transport en logistiek.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.