Ads Top

Antwerpen: Coyote-toestellen geven waarschuwing bij binnenrijden lage-emissiezone

De stad Antwerpen heeft een open databeleid, waarbij ze onder andere geografische data deelt. GPS-provider Coyote System Benelux integreerde de opengestelde gegevens over de Antwerpse lage-emissiezone (LEZ) in zijn navigatiesystemen. Hierdoor krijgen chauffeurs vanaf nu een waarschuwing via hun Coyote-toestel of app als zij de zone inrijden.

De stad Antwerpen heeft zeer veel geografische informatie die ze ontsluit via het Open Geoportaal. Iedereen kan deze gegevens vrij en kosteloos gebruiken, om zo bijvoorbeeld slimme mobiliteitsoplossingen uit te werken.

Op basis van deze open data werd nu een nieuwe toepassing ontwikkeld. Op alle Coyote-toestellen en op de Coyote-applicatie verschijnt vanaf heden een waarschuwing wanneer een voertuig de Antwerpse lage-emissiezone binnenrijdt.  Chauffeurs worden in hun eigen taal aangemoedigd om de website www.slimnaarantwerpen.be/LEZ te bezoeken en indien nodig hun wagen te registreren. Zo kunnen ze hun toegang tot de zone nog tijdig in orde brengen en een boete vermijden.

Wie de zone inrijdt met een voertuig dat geregistreerd moet zijn, kan dat nog doen tot 24 uur na het binnen rijden. Voor een voertuig dat niet aan de normen voldoet, maar toch de LEZ is ingereden, kan de chauffeur nog diezelfde dag een LEZ-dagpas kopen aan een van de parkeerautomaten in de stad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.