Ads Top

Groot onderhoud A8 tussen de N246 en knooppunt Zaandam in 2019 en 2020

In 2019 en 2020 voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan alle grote rijkswegen in Noord-Holland, zo ook de snelweg A8. Op de A8 vernieuwen we het asfalt vanaf de autoweg N246 tot aan knooppunt Zaandam voor stiller asfalt (gedeeltelijk tweelaags zoab-fijn), vervangen voegovergangen en verlagen bermen.

Tot aan het vervangen van het asfalt worden de wegen in de gaten gehouden met inspecties en keuringen en wordt er onderhoud uitgevoerd uit wanneer dit nodig is. Groot onderhoud aan de rijkswegen is eens in de 15 jaar nodig als gevolg van slijtage van het asfalt.

Het onderhoud A8 richting Amsterdam van aansluiting N246 tot oprit Zaandijk stond gepland in het weekend van 25 tot en met 28 oktober 2019. Tijdens deze weekendafsluiting zou het huidige asfalt vervangen worden door stiller asfalt (tweelaags zoab-fijn), voegovergangen en verlagen bermen. Helaas moeten deze werkzaamheden worden uitgesteld. Door de verwachte lage temperaturen kan er niet succesvol geasfalteerd worden. Momenteel bekijkt Rijkswaterstaat samen met de andere wegbeheerders wanneer deze werkzaamheden opnieuw ingepland kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.