Ads Top

Tests met autonoom rijdende ID. Buzz gaan beginnen


Vanaf deze zomer rijden de eerste zelfrijdende prototypen op basis van de toekomstige ID. Buzz op een testterrein in de buurt van München. Binnen de Volkswagen Groep is Volkswagen Bedrijfswagens verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Level 4 autonome rijtechnologie.

Voor de ontwikkeling van de zelfrijdende ID. Buzz is Volkswagen een partnership aangegaan met Argo AI. Dit is een globale speler voor autonome voertuigtechnologie. Deze onderneming ontwikkelt zelfrijdende technologie in samenwerking met toonaangevende autofabrikanten, waaronder de Volkswagen Groep. Zowel Volkswagen Bedrijfswagens als Argo AI beschouwt het gebruik van een combinatie van sensoren – waaronder lidar, radar en camera’s – als essentieel om veilig autonoom rijden mogelijk te maken.

Voor de ID. Buzz AD (wat staat voor ‘Autonomous Driving’) maakt Volkswagen Bedrijfswagens gebruik van een nieuwe lidar-sensor, Argo Lidar genaamd. Hiermee kan het voertuig objecten tot op 400 meter afstand kan zien en daar zijn rijstrategie op aanpassen. Argo Lidar beschikt over een ‘Geiger-modus’ die in staat om het kleinste deeltje licht - een enkel foton - te detecteren, wat de basis vormt voor het ‘zien’ van objecten die weinig reflecteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.