Intelligentste fietspad van Nederland op TU Delft Campus
Diverse sensoren onder én in het wegdek geven inzicht in hoe een weg gebruikt wordt en welke effecten dat op de weg heeft. Ook wordt informatie over de temperatuur en hoeveelheid neerslag verzameld. Deze ondergrondse sensoren vormen een aanvulling op het geavanceerde bovengrondse monitoringssysteem op de campus dat bestaat uit 3D camera’s, Wifi, radar, bluetooth en mmwave. De combinatie van sensoren levert unieke informatie op voor het onderzoek naar Smart Urban Mobility, onder leiding van professor Serge Hoogendoorn.
Het intelligente fietspad van 25 meter lang bestaat uit een duurzaam en circulair ontworpen elementen gemaakt van gerecycled huishoudelijk plastic afval en fungeert vanwege de holle ruimte ook als tijdelijke berging voor neerslag, ideaal om steden klimaatbestendiger te maken.
Alle data die de sensoren genereren, wordt samen met andere databronnen ontsloten in een zogeheten Outdoor Mobility Digital Twin, een digitale kopie in 3D van de TU Delft Campus. In dit systeem kun je realtime verplaatsingen van het OV op TU Delft Campus volgen. Van auto’s, fietsers en voetgangers wordt de hoeveelheid, snelheid en richting per minuut in kaart gebracht. Met behulp van Artificial Intelligence kunnen nauwkeurige korte termijn voorspellingen van de vervoersstromen op de TU Delft Campus gemaakt worden. Bovendien kunnen prognoses gemaakt worden voor de langere termijn. De inzichten in verplaatsingen op TU Delft Campus, dat je kunt beschouwen als een kleine stad, zijn zeer relevant voor het ontwerpen van duurzame mobiliteitsoplossingen voor de bereikbaarheid van steden van de toekomst.
Geen opmerkingen: