Ads Top

Nooit meer stoppen met fietsen om op je telefoon te kijken

Startup Dreamwaves viert Wereldfietsdag op een speciale manier. Vandaag lanceert het bedrijf een nieuwe fietsinterface voor waveOut, een ruimtelijke audio en augmented reality navigatie app.

Hugo Furtado, de oprichter en CEO van Dreamwaves gelooft dat fietsen het navigeren door de stad veel gemakkelijker, toegankelijker en inclusiever maakt, wat de essentie is van hun app waveOut: 'Geluid is een intuïtiever navigatiemiddel dan digitale kaarten, en intuïtiever betekent inclusiever: hoe gemakkelijker het te gebruiken is, betekent het dat meer mensen het kunnen gebruiken. We richten ons nu op fietsers omdat op je telefoon kijken tijdens het fietsen niet veilig is, en ons product maakt handsfree, schermloze navigatie mogelijk. In wezen betekent het veiligere, meer bewuste fietstochten'.

Voorlopig moet de telefoon aan het stuur worden bevestigd en iets omhoog worden gekanteld: de camera van de telefoon moet zien wat zich voor de fiets bevindt, zodat de app de gebruiker met grote nauwkeurigheid kan begeleiden.

Maar het Dreamwaves-team werkt al aan een versie waarbij fietsers (en iedereen) hun telefoon in hun zak kunnen houden. De nieuwe functies van WaveOut voor fietsers omvatten 3D-audio die enkele seconden van tevoren laat weten waar ze heen moeten, zodat ze hun bochten kunnen signaleren. De app heeft ook een nieuwe interface speciaal ontworpen voor fietsers die de gebruiker informeert over de hoogte van de grond, hoeveel kilometer er nog te gaan is, hoeveel tijd en hoeveel geluidsgolven er nog zijn tot de bestemming.

De nieuwe fietsfuncties zijn gratis beschikbaar wanneer je WaveOut downloadt in de App Store.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.