Ads Top

Edge 540 en Edge 840 fietscomputers van Garmin

Garmin kondigt vandaag de Edge 540- en Edge 840-serie aan, de nieuwste fietscomputers met een breed scala aan navigatie- en prestatie-functies. Zo bieden de nieuwe Edge fietscomputers onder andere uitgebreide coaching gericht op de doelen van elke fietser en verbeterde navigatie. En dat alles in een compact en lichtgewicht ontwerp. Bovendien geven de specifieke Solar modellen, met opladen op zonne-energie, fietsers nog meer fietsplezier met een batterijduur tot 32 uur bij veeleisend gebruik of tot 60 uur in de batterijbesparingsmodus1.

De Edge 540- en 840-serie zit vol innovatieve functies:
 
•    Vind overal de weg in de meest uitdagende omgevingen met multi-band GNSS-technologie voor een verbeterde nauwkeurigheid
•    Fiets als een local, welke fiets je ook hebt (Race, MTB en Gravel). Met verbeterde kaarten specifiek voor het type rit waarop populaire wegen en trails staan aangegeven, plus doorzoekbare nuttige punten
•    Bekijk de resterende stijging en helling met de ClimbPro, klimplanner. Deze is nu beschikbaar voor elke rit, je hoeft geen route meer in te laden.
•    Bekijk de dagelijkse aanbevolen workouts en trainingsaanwijzingen op het scherm. Op basis van jouw uitdaging of event krijg je persoonlijke coaching die zich aanpast aan je huidige trainingsbelasting en herstel tijdens het fietsen met een compatibele vermogensmeter en hartslagmeter.
•    Beheer je inspanningen met de Power Guide functie. Deze helpt je rit beter in te delen als je een vermogensmeter hebt gekoppeld.
•    Krijg tijdens het fietsen inzicht in je Stamina op basis van je vermogen en hartslagdata. Zodat je kunt zien hoelang je jouw tempo kunt volhouden.
 
Alle modellen uit de Edge 540- en 840-serie beschikken over een 2,6-inch kleurenscherm en functieknopbedieningen die in elke omgeving werken. De Edge 840-serie beschikt tevens over een responsief touchscreen. Waar de volgende rit ook naartoe leidt, de Edge 540- en 840-serie bieden een indrukwekkende batterijduur tot 26 uur bij veeleisend gebruik en tot 42 uur in batterijbesparingsmodus. De modellen met Solar charging gaan nog een stap verder qua batterijduur.

De Edge 540 en 840 zitten boordevol geavanceerde trainingsstatistieken en navigatietools om fietsers te helpen op hun best te presteren en de mooiste routes te fietsen. Met inzichten van Firstbeat Analytics zoals VO2 max, trainingsstatus en trainingsbelasting, hersteltijd en meer, kunnen fietsers zien hoe hun lichaam reageert op hun trainingsinspanningen2.

Tijdens een rit laten de Edge 540- en 840-serie rijders zien hoe hun lichaam zich houdt in verschillende omgevingen o.a. met warmte- en hoogteacclimatisering en kunnen tijdens de rit meldingen worden ingesteld wanneer het tijd is om bij te eten en te drinken. Bovendien bieden geavanceerde fietsdynamica inzicht in de prestaties tijdens een rit en bieden specifieke mountainbike-dynamics interessante data zoals aantal sprongen, sprongafstand, hangtime, grit en flow.

Voor extra vertrouwen en veiligheid tijdens het fietsen zijn de Edge 540- en 840-serie compatibel met de Varia fietsradars en -koplampen, evenals inReach satelliet communicatie met SOS-mogelijkheden en communicatie wanneer je naar plekken gaat buiten mobiel bereik.

De Edge 540 en 840 kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan Tacx smart indoortrainers om het hele jaar door te rijden. Of je nu binnen of buiten fietst, rijders kunnen via de gratis Garmin Connect app eenvoudig koersen maken en naar een Edge toestel sturen, alle technische details van een rit bekijken, persoonlijke prestaties loggen en meer. En voor degenen die hun fietscomputer willen personaliseren, biedt de Connect IQ Store vele aangepaste gegevensvelden, apps en widgets die eenvoudig naar het Edge-apparaat kunnen worden gedownload.
 
De installatie en set-up van de Edge 540 en 840 is super eenvoudig. Direct uit de doos kun je beginnen met fietsen. De Edge toestellen bieden een eenvoudige interface en user experience om direct toegang te krijgen tot informatie, profielen, routes, training-tools en meer. Bovendien kunnen gebruikers datavelden eenvoudig aanpassen en customizen via het toestel en zelfs via de gekoppelde smartphone. Wanneer je hiervoor al een Edge fietscomputer in gebruik had kunnen eenvoudig reeds gekoppelde sensoren en datavelden naar de nieuwe Edge 540/840 worden gesynchroniseerd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.