Ads Top

Ford BlueCruise: technologie voor handsfree rijden nu beschikbaar in Nederland

Ford Mustang Mach-E-EV's mogen in Belgiƫ en Nederland autonoom rijden zonder dat de bestuurder zijn of haar handen op het stuur hoeft te houden. Dit is mogelijk dankzij toestemming van de Europese Commissie. Het systeem werkt alleen op goedgekeurde snelwegen.

Nu de Europese Commissie het systeem heeft goedgekeurd, kan Ford BlueCruise, de technologie voor handsfree rijden, in 18 landen worden gebruikt.2 Dit betekent meer dan 135.000 kilometer aan snelwegen in heel Europa, de zogenoemde Blue Zones, waardoor gebruikers een reis door meerdere landen kunnen maken. Een klant kan BlueCruise bijvoorbeeld gebruiken in zes aaneengesloten landen en dus van Zweden naar Italiƫ rijden, een afstand van bijna 3000 kilometer, oftewel meer dan 25 uur handsfree.

BlueCruise is beschikbaar en goedgekeurd voor gebruik in alle Mustang Mach-E’s die in 18 landen worden verkocht. Dit maakt het geavanceerde ‘hands-off, eyes-on’-systeem voor bestuurdersondersteuning van niveau 2 nu ook het breedst beschikbare systeem in zijn soort in Europa. Naast Duitsland, Groot-BrittanniĆ« en Spanje zijn dit: BelgiĆ«, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, ItaliĆ«, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, RoemeniĆ«, TsjechiĆ«, Zweden en Zwitserland. Daarnaast komt de eigenaar van een  Mustang Mach-E-model uit eerdere modeljaren later dit jaar in aanmerking voor een Over The Air software-update waarmee zij BlueCruise kunnen activeren.

In 2023 was BlueCruise het eerste systeem in zijn soort dat goedkeuring ontving toen het werd geĆÆntroduceerd in Groot-BrittanniĆ«, waarmee dit het eerste geavanceerde bestuurdersondersteuningssysteem in Europa was dat echt handsfree rijden op snelwegen mogelijk maakte. In Spanje was Ford ook de eerste autofabrikant die het voor klanten mogelijk maakte om handsfree op de snelweg te rijden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.