Ads Top

Ecodrive-app brengt in real-time rijstijl automobilist in kaart

Internationale leasemaatschappij ALD Automotive introduceert haar Ecodrive-app voor de iPhone. Met deze gratis applicatie kunnen automobilisten in real-time zien hoe hun rijstijl het milieu beïnvloedt. Aan het einde van de autorit geeft de app tips om het rijgedrag aan te passen.

De Ecodrive-app is gratis via de App Store te downloaden. Bij gebruik van de applicatie wordt de rijstijl grafisch weergegeven aan de hand van een rivier. Deze wordt helder met flora en fauna bij een zuinige rijstijl, of juist donker bij veelvuldig remmen en accelereren. Aan het einde van de rit wordt op een overzichtskaartje van de gereden route met groen, oranje of rood aangegeven hoe milieuvriendelijk er is gereden. De applicatie maakt gebruik van de GPS-functie en -sensoren van de iPhone.

De bestuurder krijgt per rit een aantal ecopunten toegewezen. Aan deze ecopunten wordt ook een level gekoppeld en zo ziet de bestuurder in real-time zijn behaalde level en het level van de drie beste deelnemers. Aan de hand van deze ecopunten en tips om het rijgedrag aan te passen, kan de bestuurder zijn rijstijl aanpassen en het brandstofverbruik verminderen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.