Ads Top

A9: wijziging wegindeling bij werkzaamheden Alkmaar-Uitgeest

Rijkswaterstaat wijzigt vrijdag 1 juli de wegindeling op de A9 vanwege de werkzaamheden tussen Alkmaar en Uitgeest. Al het verkeer rijdt dan over de weghelft in de richting Alkmaar en heeft in beide richtingen twee versmalde rijstroken tot de beschikking, met een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.
Daarmee is de weghelft richting Haarlem/Amstelveen vrij om de aanleg van de spitsstroken in combinatie met onderhoudswerkzaamheden te voltooien. Het nieuwe wegbeeld kan extra hinder tot gevolg hebben, omdat de weggebruiker hieraan moet wennen. Weggebruikers worden via tekstkarren geattendeerd op de nieuwe wegsituatie.
Op maandag 15 augustus wijzigt de situatie opnieuw. Vanaf die datum rijdt al het verkeer over de weghelft in de richting Haarlem/Amstelveen. Ook dan zijn er voor beide rijrichtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar en geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Er kan dan opnieuw extra hinder ontstaan.
Het verkeer moet rekening houden met extra reistijd als gevolg van de versmalde en verschoven rijstroken en de snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. In de ochtendspits vooral richting Haarlem/Amstelveen, in de avondspits richting Alkmaar.
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers te kiezen voor een alternatief door te reizen op een ander tijdstip, met openbaar vervoer, via een alternatieve route (N244-N246), thuis te werken via telewerken of te carpoolen. Bij het AZ stadion is hiervoor een carpoolplaats ingericht. Deze gratis toegankelijke carpoolplaats is dagelijks open van 5.00 uur tot 21.00 uur.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.