Ads Top

Amsterdamsebrug volledig afgesloten

De Amsterdamsebrug is van zaterdag 28 april 06.00 uur tot zondag 29 april 06.00 uur volledig afgesloten. Rijkswaterstaat verhoogt dan de brug, zodat vierlaagse containervaart onder de brug door kan. Dit is een belangrijke verbetering voor de scheepvaart. Gebruikers van de brug moeten tijdens deze afsluiting rekening houden met extra reistijd. Tijdens de volledige afsluiting geldt voor het autoverkeer een adviesroute via de A10 en Zeeburgerbrug. Ook het openbaar vervoer en de hulpdiensten rijden via een andere route.
Voor fietsers, brommers en voetgangers worden pendelbussen ingezet. Ook kunnen fietsers en voetgangers gebruikmaken van een alternatieve route via de Zuider IJdijk, de Nesciobrug en de Westelijke Merwedekanaaldijk.
Naast het ophogen van de brug voert Rijkswaterstaat de komende periode ook nog andere werkzaamheden uit, zoals het verwijderen van graffiti en het renoveren van het wegdek van de betonnen delen van het vasteland naar de brug. Deze werkzaamheden duren tot en met 11 juni. In deze periode is de brug voor het autoverkeer afgesloten.
De brug is, met uitzondering van komend weekend, wel open voor het openbaar vervoer, kentekenloze voertuigen (tot 2,85 meter breed), nood- en hulpdiensten, (brom)fietsers en voetgangers. In mei 2013 is het werk aan de Amsterdamsebrug gereed.
Het onderhoud aan de Amsterdamsebrug is een onderdeel van het project KARGO van Rijkswaterstaat. Dit is een groot onderhoudsprogramma aan acht stalen boogbruggen over het Amsterdam Rijnkanaal, het buiten IJ in Amsterdam en het Lekkanaal: de Schalkwijksebrug, de Overeindsebrug, de Schellingwouderbrug, de Amsterdamsebrug, de Weesperbrug, de Loenerslootsebrug, de Breukelerbrug en de Jutphasebrug.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.