Ads Top

Google Maps fietsroutes nu beschikbaar in Nederland

Google introduceert fietsroutes in Google Maps. Hiermee biedt Google fietsers de mogelijkheid om een route te plannen, aan te passen, fietspaden te gebruiken en fietsvriendelijke routes te berekenen die bijvoorbeeld drukke wegen vermijden. Er zijn zoveel mogelijk fietsroutes toegevoegd om de meest efficiënte routes te kunnen aanbieden. De gebruiker kan met Google Map Maker het uiterlijk van de kaart aanpassen en zelf suggesties voor andere routes geven op basis van zijn kennis over de lokale omgeving.
Naast routeinformatie voor fietsers, heeft Google extra informatie over fietsroutes en -paden toegevoegd. Google beveelt wegen direct aan vanuit de bijgewerkte fietslegenda. Deze biedt een overzicht van de soort route en daarnaast zijn recreatieve routes in de buurt te vinden voor een leuke fietstocht. De fietslegenda is te vinden achter de knop ´Meer´, die zichtbaar wordt als op een kaart of route wordt ingezoomd.
De toevoeging van fietsroutes in Google Maps zorgt voor een uitbreiding van mogelijke reisroutes voor zowel privé- als werksituaties. Onderstaand zijn twee praktische toepassingen beschreven aan de hand waarvan diverse functies aan bod komen.
Deze route vermijdt drukke wegen en stuurt je voor het grootste gedeelte langs mooie routes in Flevoland. Wanneer je de stad moet doorkruisen, zorgt fietsroutes ervoor dat je op fietsvriendelijke wegen blijft en de drukste kruispunten vermijdt. De geschatte routeduur is gebaseerd op een complex geheel van variabelen dat het type weg en terrein bepaalt en verandert in de loop van je tocht. Als je onderweg in Almere wilt stoppen, klik dan in de kaart op het blauwe pad en sleep het naar de gewenste route - net zoals met autoroutes - en Google geeft suggesties voor geschikte fietsroutes.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.