Ads Top

Uitbreiding reistijdinformatie op snelwegen rond Eindhoven

Vanaf vandaag is de reistijdinformatie op de elektronische borden van de snelwegen rond Eindhoven aangepast en uitgebreid. Er zijn twee veranderingen. Ten eerste kan in plaats van de reistijd tot de knooppunten ook de reistijd tot aan de Ring rond Eindhoven centrum worden gemeld. Ten tweede worden alleen nog reistijden op de borden aangegeven als er vertraging is.
Tot nu toe werd op de elektronische borden naast en boven de weg alleen de reistijd via de snelwegen tot aan de knooppunten van de A2, A50, A58 en A67 aangegeven. Vanaf vandaag kan ook worden gemeld hoe lang de automobilist onderweg is als hij via de belangrijkste invalswegen van Eindhoven naar de Ring rond het centrum rijdt. Dit gebeurt als er files ontstaan op de routes via de Kennedylaan, Tilburgseweg, Aalsterweg en Leenderweg tot aan de Ring. De borden geven zowel de reistijd via de vertraagde route als via een alternatieve route. Daardoor kan de automobilist een betere inschatting maken van zijn reis en eventueel een alternatieve route kiezen. Is de weg helemaal dicht dan wordt dat gemeld, bijvoorbeeld: ‘A2 dicht, omleiding via…’.
Reistijden worden op dit moment permanent getoond. Om de automobilist alert te houden, worden in het nieuwe systeem alleen reistijden gemeld als er vertraging is. Is de situatie normaal, dan staan de borden uit. Rijkswaterstaat verwacht dat automobilisten de informatie dan sneller opmerken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.