Ads Top

Hemelvaartweekend: Vier dagen ernstige verkeershinder ring A10

Voordat de weggebruikers de Tweede Coentunnel en de volledige, nieuwe Westrandweg (A5) in gebruik kunnen nemen, is er van woensdag 8 mei 21.00 uur tot maandag 13 mei 05.00 uur ernstige verkeershinder op de ring A10, Amsterdam. De bestaande Coentunnel is dan namelijk volledig afgesloten voor het verkeer. Uitsluitend het reguliere openbaar vervoer en de nood- en hulpdiensten kunnen er nog doorheen. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd en omleiding via de Zeeburgertunnel, dat is de route A10-Noord, A10-Oost en A10-Zuid.
Om de nieuwe Tweede Coentunnel en de volledige Westrandweg in gebruik te kunnen nemen, is de aanleg van tijdelijke en definitieve aansluitende wegen noodzakelijk. De werkzaamheden hiervoor omvatten onder andere het verwijderen en aanbrengen van asfalt, grondlichamen, geleiderail, markering verkeerstechnische installaties, verlichting. Dit heeft zijn tijd nodig: een periode van ruim 100 aaneengesloten uren (vier dagen en vijf nachten volcontinu).
Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is volledige afsluiting van de bestaande Coentunnel voor al het verkeer onvermijdelijk. Ook het gedeelte van de A10-West ten noorden van de aansluiting S102 (Basisweg) tot aan de beide Coentunnels wordt afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de A10-Noord, A10-Oost en A10-Zuid. Daarnaast is Amsterdam West en het Havengebied Westpoort lastig bereikbaar. Ook hier wordt het verkeer omgeleid. De adviesroutes staan aangegeven op de informatieborden langs de weg. Weggebruikers moeten rekening houden met een gewijzigde verkeerssituatie en een langere reistijd.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.