Ads Top

Routekaart 'Beter geïnformeerd op weg' zet koers uit voor aanpak fileprobleem

Overheden, marktpartijen, belangenorganisaties en kennisinstellingen presenteerden op 4 november een gezamenlijke strategie om met inzet van innovatieve technologie de fileproblemen aan te pakken. In de Routekaart 'Beter geïnformeerd op weg' zetten de betrokken partijen, waaronder TNO, de koers uit voor investeringen in een grootschalige toepassing van technieken voor slimme mobiliteit.
Reizigers beschikken voor en tijdens de reis al steeds vaker over direct relevante reisinformatie en reizen daarmee steeds slimmer. De mogelijkheden zijn echter nog lang niet uitgeput: smartphones, navigatie en communicatiesystemen tussen voertuig en infrastructuur bieden enorme kansen voor een betere benutting van de infrastructuur. Zo kunnen voertuigen straks onderling communiceren dankzij nieuwe ‘in-car’-technologie en zijn weggebruikers beter en sneller geïnformeerd. Voertuigen kunnen automatisch reageren op het weggedrag van andere voertuigen en op de signalen die door systemen voor verkeersmanagement worden gegeven. Resultaat: betere doorstroming, veiligheid en leefbaarheid.
Volgens een nog te publiceren Uitvoeringsagenda zullen bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen zich samen inzetten voor de doorontwikkeling van reisinformatie en verkeersmanagement. Met het DITCM Innovations programma wordt mede uitvoering gegeven aan deze Uitvoeringsagenda. TNO is een van de oprichters van DITCM innovations en voert het dagelijks management.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.