Ads Top

UT loopt voorop met indoor maps

De Universiteit Twente is de eerste universiteit in Nederland waar Indoor Google Maps beschikbaar is. Deze indoorvariant van de online kaartendienst helpt gebruikers de weg te vinden in publiek toegankelijke gebouwen. Het bedrijf maakte donderdag de verdere uitbreiding van Google Maps in Nederland bekend. Na uitrol via de Google-apps op Androidtelefoons zijn de plattegronden nu ook te zien op pc, tablet en iPhone-toestellen.
Een mens brengt 95% van zijn of haar tijd binnen door. Google springt daarop in met Indoor Google Maps. Binnen het systeem van Google Maps zijn wereldwijd inmiddels 10.000 indoorkaarten beschikbaar. Nederland is het achttiende land waarin de nieuwe dienst beschikbaar is. In landen als de VS, Rusland, Japan, Australië en Duitsland is Indoor Google Maps al langer beschikbaar.
Op de campus van de UT zijn servicebalies, toiletten, kantines, vergaderruimten, collegezalen en tal van andere locaties gemarkeerd waar studenten, personeelsleden en bezoekers kunnen komen. Het gaat daarbij alleen om gebouwen die zonder pasje of sleutel toegankelijk zijn. Een belangrijk aandeel in de bijdrage vanuit de UT, het beschikbaar maken van de kaarten voor Google Maps, is in opdracht van de concerndirectie Marketing & Communicatie uitgezet bij student Communicatiewetenschappen Annemarie Tibbe.
Naast de campus van de Universiteit Twente, is Indoor Google Maps ook beschikbaar op onder andere 14 grote treinstations, Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Amsterdam ArenA, Philips Stadion, De Kuip, Eindhoven Airport, filialen van De Bijenkorf en Albert Heijn en een aantal grote winkelcentra.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.