Ads Top

Proef met papierloos afhandelen APK

De RDW is een proef gestart met het volledig digitaal afhandelen van het steekproefproces. Op 8 september 2014 heeft Hans van Santen (directeur bedrijfsvoering van de RDW) de eerste resultaten van een steekproef bij BMW Nederland in Rijswijk digitaal verwerkt.

De steekproef is een belangrijk onderdeel van het APK-proces. APK steekproefcontroleurs van de RDW controleren steekproefsgewijs of de APK Keurmeester zijn werk goed heeft uitgevoerd. Om de kwaliteit van het steekproefproces verder te verhogen start de RDW een proef, waarbij bekeken wordt of de afhandeling van dit proces digitaal kan.

In de nieuwe situatie wordt het resultaat van de steekproef digitaal door de steekproefcontroleur van de RDW opgesteld en verstuurd met behulp van een app op een tablet.
Het voordeel hiervan is dat de verwerking van de gegevens sneller verloopt en de kans op fouten kleiner is. Het keuringsrapport is voor de APK Keurmeester digitaal te raadplegen.

Het komende half jaar gaan tien steekproefcontroleurs verspreid over het land als proef aan de slag op basis van de digitale methode.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.