Ads Top

Spookfiles voorkomen met app

Op de A58 van Tilburg naar Eindhoven staan regelmatig zogenoemde spookfiles. Het verkeer staat dan zonder aanleiding stil. Een app kan deze files voorkomen. Een app van een van de spookfilediensten geeft verkeersadvies waardoor de files voorkomen kunnen worden. Als minimaal 2 procent van de weggebruikers de aanwijzingen opvolgt, is er een betere doorstroming van het verkeer. 3000 automobilisten die regelmatig op de A58 rijden, krijgen een uitnodiging om een app te downloaden en aan het project Spookfiles A58 mee te doen.

Ook weggebruikers die geen uitnodiging krijgen, kunnen een app downloaden die tips geeft om files tegen te gaan. Het gaat om de apps FlowPatrol, SmartCAR en ZOOF. Deze app's zijn gratis te downloaden in de app stores. De app geeft bij het rijden op de A58 continu snelheidsadviezen. Bij het opvolgen van dit advies kan de verkeersdeelnemers makkelijk doorrijden en zo helpen het aantal spookfiles te verminderen. Meer informatie op de website spookfiles.nl.

De app's die informatie geven over spookfiles worden nog verder ontwikkeld en uitgebreid. Het aantal mensen dat ze gebruikt, moet nog verder groeien. Deelnemers die ze gebruiken, helpen mee om de app's te verbeteren.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.