Ads Top

Eurofiber participeert in zelfrijdende auto project van EU

Eurofiber neem deel aan de totstandkoming van het vandaag gelanceerde project van de Europese Unie (EU) om zelfrijdende auto’s te testen vanaf begin 2017. Eurocommissaris Gunther Oettinger verantwoordelijk voor de digitale economie, heeft de uitgangspunten voor dit project in Brussel gepresenteerd. Het belangrijkste doel is een versnelde uitrol van een Europees netwerk waarmee zelfrijdende auto’s de weg op kunnen.

Met het pleidooi voor een open netwerk heeft Eurofiber afgelopen maanden actief samengewerkt met autofabrikanten en collega’s uit de telecomindustrie om in de eerste helft van 2017 een grootschalig Europees project te lanceren met de zelfrijdende auto. Voor de uitrol in de Benelux landen zal Eurofiber het voortouw nemen.


De deelnemers aan dit EU project onderzoeken welke potentiële struikelblokken aan de orde zijn voor de zelfrijdende auto. Op technologievlak en op het gebied van wet- en regelgeving. Daarbij komen ook thema’s als data-uitwisseling, verdienmodellen en borging van privacy aan de orde. Dit zelfrijdende auto project van de EU voorziet in een platform waarin de automobiel- en telecommunicatiesector kennis uitwisselen en samen tot gemeenschappelijke uitgangspunten kunnen komen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.