Ads Top

ProRail start in 2020 met zelfrijdende bussen

Vanaf februari 2020 rijden er zelfrijdende bussen van ProRail in landelijke gebieden van dorps en -stadscentra naar de dichtstbijzijnde treinstations. Op dit worden de bussen gebouwd en getest. CEO Pier Eringa van ProRail bracht een bezoek aan de fabriek.

Met de inzet van de zelfrijdende elektrische shuttlebussen worden de stations in landelijke gebieden beter bereikbaar. Daarnaast is hiermee ook het parkeerprobleem bij treinstations direct opgelost. Pier Eringa: 'Je hoort mij vaak over zelfrijdende treinen, maar we moeten ook breder denken dan het spoor. Daarom nemen wij als spoorbeheerder het initiatief en zorgen wij ervoor dat iedereen snel bij het spoor kan komen, en dan ook nog eens zonder de parkeerstress'.

Naast een goede bereikbaarheid kan ook iedereen de auto laten staan. Dat zorgt er weer voor dat het milieu minder belast wordt. 'Ons doel is om het vervoer per trein zo duurzaam mogelijk te maken. Dan zou het jammer zijn als veel mensen nog met de auto van huis naar het station rijden. Met deze unieke zelfrijdende elektrische bussen van ProRail kunnen mensen hun auto laten staan of zelfs helemaal wegdoen', aldus Eringa.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.