Ads Top

Test WEpods Airport Weeze

Twee automatische voertuigen met de naam WEpods mogen tussen de terminal en parkeerplaats P2 van het Duitse Airport Weeze rijden.

Op diverse plaatsen in Nederland wordt het automatisch vervoer getest. De WEpods reden in de eerste testfase op de campus van de Wageningen Universiteit. Ze rijden vanaf december 2018 op vliegveld Weeze op de parkeerplaats.

Net zoals in Nederland was er ook in Duitsland een ontheffing nodig voor het rijden op de openbare weg. De verkeerswet schrijft namelijk voor dat een voertuig een bestuurder moet hebben.

Het voertuig verzamelt met moderne techniek van radarapparatuur, lasersensors en camera’s alle details van de rondrit. Dat gebeurt door heel veel ritten te rijden. Die gegevens zorgen ervoor dat het voertuig veranderingen kan opmerken, zoals een omgevallen boom. Het voertuig remt dan zelfstandig af. De WEpod rijdt met behulp van GPS-navigatie. Veiligheid gaat voor alles in dit project.

De WEpod busjes rijden elektrisch. Ze rijden de hele dag op en neer, tot ze weer bij de laadpaal kunnen opladen. Elektriciteit komt van milieuvriendelijke zonnepanelen van Airport Weeze. Hier staat de grootste fotovoltaïsche installatie (30 hectare) in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Fotovoltaïsche energie is de directe omzetting van (zon)licht in elektriciteit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.