Ads Top

ANWB wil compensatie voor Opel-rijders

De ANWB gaat twee Opel-rijders begeleiden in een zaak bij de Geschillencommissie Vervoertuigen. De organisatie heeft veel klachten gekregen over het hulp- en servicesysteem OnStar in Opel, dat sinds kort niet meer werkt en waar geen alternatief voor is. Opel Nederland wil geen compensatie geven en de ANWB is van mening dat Opel-rijders hier wel recht op hebben.

Ook bij het programma Kassa hebben zich tientallen boze Opel-rijders gemeld. Ze hebben hun Opel vaak in 2017 of begin 2018 gekocht, en nu werkt het OnStar systeem niet meer.

De Opel-rijders hebben vaak bewust voor deze dienst in hun auto gekozen en hier bij aankoop honderden euro’s extra voor betaald. Opel Nederland liet halverwege 2018 opeens weten dat OnStar niet meer zou werken in Europa. Dit komt omdat het merk Opel eerst in handen was van het Amerikaanse General Motors, waar ook het dochterbedrijf OnStar onder viel. Maar in 2017 koopt het Franse PSA het merk Opel, en hierdoor vertrekt OnStar uit Europa. Er rijden nu in heel Europa naar schatting honderdduizenden Opel-auto's rond waarin OnStar niet meer werkt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.