Ads Top

Magic Lane lanceert intelligent Maps, Location & Navigation-platform

Het Nederlandse bedrijf dat ooit de domeinnaam van General Magic overnam als eerbetoon aan het legendarische Amerikaanse bedrijf dat ook wel de 'supernova van tech' werd genoemd, lanceert vandaag een Location Platform, waarmee navigatietoepassingen kunnen worden ontwikkeld voor bijvoorbeeld pakketkoeriers of hulpdiensten.

Door een veelheid aan kwalitatieve kaart- en databronnen te combineren met slimme algoritmen stelt Magic Lane bedrijven met specifieke wensen, zoals in de fiets- en micromobiliteitsmarkt, in staat snel en efficiënt gepersonaliseerde diensten te bouwen.

Het team achter Magic Lane komt voort uit het vroegere Route 66, de legendarische routeplanner, die in de jaren negentig draaide op de Mac en PC. Route 66 bracht tevens als eerste navigatie-oplossingen uit voor mobiele telefoons van Nokia, Samsung en HTC.

Route 66 nam na het faillissement van het Amerikaanse bedrijf, dat aan de wieg stond van de smartphone, de domeinnaam van General Magic over als eerbetoon aan het bedrijf dat directeur Job van Dijk ooit eens zelf heeft bezocht. Er is nooit iets mee gedaan, maar het nieuwe project werd in eerste instantie wel onder die naam ontwikkeld.

De nieuwe naam Magic Lane is evenwel gekozen om alle connotatie met het verleden definitief los te laten. De naam is ook een stille verwijzing naar oprichter en CTO Johan Lanen. Lanen is in december dit jaar 30 jaar actief in deze industrie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.