Ads Top

NK Achteruit Inparkeren van Hertz

Mannen zijn de beste inparkeerders en verslaan het vrouwelijk geslacht. De strijd der seksen heeft Hertz vandaag tijdens het NK Achteruit Inparkeren voor eens en altijd uitgemaakt. Mannelijk Nederland streed tegen de vrouwelijke helft om de felbegeerde titel. De kampioen was vlotter met zijn stuurkracht en accurate handelen en wist daardoor een betere tijd neer te zetten dan de vrouwen die net iets te nauwkeurig te werk gingen. De winnaar was 3 seconden sneller dan de nummer twee.
Om het vooroordeel dat mannen sowieso beter zijn in het inparkeren dan vrouwen live te toetsen, organiseerde Hertz vandaag als afsluiter van de reeks NK's de ultieme strijd der seksen. De afgelopen kampioenschappen hebben vrouwen getoond dat ze wel degelijk kunnen inparkeren. De snelste vrouw zette vorig jaar een tijd van 20,9 seconden neer. Met het laatste NK bood Hertz mannelijk Nederland de mogelijkheid om de discussie te voltooien. Thijs Tigchelaar uit Arnhem won de wedstrijd met een tijd van 15,06 seconden. Daarmee heeft hij afgerekend met de strijd tussen de mannen en de vrouwen en heeft hij de titel Nederlands Kampioen Achteruit Inparkeren te pakken.
Dit jaar zijn de vrouwen uitgedaagd door nieuwe tegenstanders. Ondanks dat de man zich als winnaar toonde waren niet alle mannen sneller dan de vrouwen. Vandaag parkeerde de snelste vrouw binnen 18,06 seconden. "De afgelopen drie jaren hebben de Nederlandse vrouwen, in tegenstelling tot wat veel mannen beweren, aangetoond dat zij prima hun weg vinden in het parkeervak. Vrouwen maken foutloze insteken, helaas hebben ze deze strijd verloren op snelheid," aldus Henk van den Helder, General Manager Hertz Benelux.
Praktijk en theorie blijken op elkaar aan te sluiten. Uit onderzoek van de Duitse Dr. Claudia Wolf van de Ruhr Universiteit blijkt dat mannen 42 seconden sneller en 3% nauwkeuriger zijn met inparkeren dan vrouwen. Ander onderzoek1 wijst echter uit dat mannen (44%) hierbij meer schade maken dan vrouwen (36%). "Een indrukwekkende slag waarin beide seksen veel van elkaar te duchten hadden. Een duidelijk verschil in rijstijl zorgde voor een zege onder de vrouwen. De vrouwen begonnen overtuigd maar waren te nauwkeurig in de bochten waarmee ze tijd verloren. Van hen hoeven we in ieder geval geen schade te vrezen. Maar de mannen steken de titel dit jaar helaas in hun zak," aldus Floortje Dessing - vakjury NK Achteruit Inparkeren (bekend van o.a. "3 op reis").

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.