Ads Top

Zuinig rijden met de nieuwe brandstofapp

De ANWB heeft een nieuwe, gratis app voor iPhone en Android gelanceerd: ANWB Auto. Een onmisbare tool voor wie daadwerkelijk wil besparen op brandstofkosten. De app is speciaal bedoeld voor autokopers en -bezitters.
De meest innovatieve optie is de mogelijkheid om het eigen brandstofverbruik te vergelijken met realistische verbruikcijfers. De app berekent het verbruik op basis van gegevens verzameld door Travelcard aan de hand van een, in opdracht van Travelcard, door TNO ontwikkelde formule. Travelcard beheert een database waarin de verbruiksgegevens van duizenden leaserijders zijn verzameld. De formule van TNO maakt het mogelijk op basis van deze gegevens het praktijkverbruik van vrijwel alle gangbare autotypes  te berekenen. Door de letten op brandstofverbruik is 10 % besparing op brandstof mogelijk.
Allerlei tips maken de automobilist attent op mogelijkheden om nog bewuster auto te rijden en in deze dure tijd te besparen op brandstofkosten.
Met de app kunnen ook de gegevens van de eigen auto worden ingevoerd. Simpelweg een kenteken invoeren geeft dankzij de gegevens van de RDW informatie over de actuele inruil- en verkoopprijs. Handig voor wie bijvoorbeeld op zoek is naar een tweedehands auto.
Binnen de app is er ook de mogelijkheid om online schade te melden.
De nieuwe anwb-auto app integreert twee oude apps, de ‘zuinig rijden’ app en de ‘autowaarde’ app. De nieuwe app is te vinden in de App Store voor Apple- en in Google Play voor Androidgebruikers onder de naam ANWB Auto.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.