Ads Top

Permanente openstelling spitsstroken A4

Rijkswaterstaat stelt vanaf 2 april 2013 de spitsstroken A4 aansluiting Hoofddorp (De Hoek) – knooppunt Burgerveen in beide richtingen permanent open.

Met een verkeersbesluit heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) toestemming gegeven om het tijdelijke gebruik van de spitsstroken links op de A4 te wijzigen in een permanente openstelling. De spitsstroken hebben al dezelfde breedte als de overige rijstroken, waardoor er geen extra aanpassingen nodig zijn.

De spitsstrook A4 tussen knooppunt Burgerveen en de aansluiting Hoofddorp (De Hoek) is sinds 1999 in gebruik, de strook in de andere richting sinds 2003. Rijkswaterstaat stelt de spitsstroken permanent open om de A4 nog beter te benutten. Met dit besluit wordt het per direct mogelijk om de vijfde rijstrook op de A4 op deze weggedeelten permanent open te stellen.

De reiziger moet snel en veilig van A naar B kunnen. Daarom zorgt het Ministerie van Infrastructuur en Milieu voor verbindingen tussen plekken waar mensen wonen, werken en vrije tijd doorbrengen. Het permanent openstellen van de spitsstroken op de A4 tussen De Hoek en Burgerveen is één van de maatregelen om bestaande wegen beter te benutten. Daarmee levert Rijkswaterstaat een bijdrage aan economische groei met respect voor de leefomgeving.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.