Ads Top

Zandverschuiving leidt tot schade aan N232

Woensdagavond rond 22.00 uur heeft langs de N232 een verschuiving van een zandterp plaatsgevonden die daar ligt voor een nieuw aan te leggen viaduct als onderdeel van de omlegging A9 Badhoevedorp.

De verschuiving van de zandterp, die heel geleidelijk is gegaan, heeft geleid tot een verschuiving en beschadiging van de N232. Hierbij hebben zich geen incidenten voorgedaan. Uit oogpunt van veiligheid is in overleg met provincie Noord-Holland de weg direct afgesloten en geldt er een omleidingsroute. De omleidingsroute staat met gele borden aangegeven.

Op dit moment vindt monitoring plaats van de zandverschuiving om vast te stellen of deze helemaal tot rust is gekomen. Daarnaast wordt er gewerkt aan een herstelplan van de N232. De verwachting is dat dit herstelplan volgende week (week 30) wordt afgerond. Dan wordt ook duidelijk wanneer, in overleg met provincie Noord-Holland, de N232 weer veilig opengesteld kan worden.

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen voert de werkzaamheden uit.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.