Ads Top

Intel gaat helpen om de beveiliging van auto’s te verbeteren

Intel heeft de Automotive Security Review Board (ASRB) opgericht. Met deze adviesraad wil Intel helpen de cyberbeveiliging van auto’s te verbeteren en tegelijkertijd innovatie en technologische vooruitgang in de automobielindustrie te stimuleren.

De organisatie bestaat uit top-beveiligingsspecialisten, met specifieke expertise op het gebied van embedded systemen.

De onderzoekers van de ASRB zullen doorlopend beveiligingstests en audits van autosystemen uitvoeren, met het doel best practices te formuleren. Ook zullen ze met aanbevelingen komen voor het ontwerp van geavanceerde cyberbeveiligingsoplossingen en -producten voor de automobielindustrie en voor bestuurders. Intel heeft tevens de eerste versie van een whitepaper gepubliceerd, met daarin best practices voor de automobielindustrie rond beveiliging van auto’s. Het bedrijf zal deze whitepaper voortdurend updaten aan de hand van de bevindingen van de ASRB.

Gartner voorspelt dat er in 2020 ongeveer 150 miljoen personenauto’s op de weg zullen rijden die zijn voorzien van een internetverbinding; 60 tot 75 procent van deze voertuigen zal in staat zijn om informatie van het web te downloaden, informatie te creëren of informatie te delen.


Intel zal de ASRB voorzien van zijn geavanceerde automotive ontwikkelplatforms, om daarmee onderzoek te doen. De resultaten daarvan zullen gepubliceerd worden als onderdeel van een continu proces. Om de onderzoekers van het ASRB te stimuleren, geeft Intel een nieuwe auto weg aan het lid dat de belangrijkste bijdrage levert en die ook daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden op Intels automotive platform. Nadere details over Intels ontwikkelplatform en de gebieden waar de beveiligingsaudits zich op gaan richten, zullen volgende maand tijdens de eerste ASRB-bijeenkomst bekend worden gemaakt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.