Ads Top

Bijna driekwart Nederlanders gebruikt navigatie-app

Bijna driekwart van de Nederlanders gebruikt wel eens een navigatie-app in het verkeer. Bij een eerdere meting in januari 2014 gaf 55 procent van de Nederlanders aan wel eens gebruik te maken van een navigatie-app. Hoewel navigatie-apps vooral in de auto gebruikt worden, blijkt er een sterke stijging te zijn in het gebruik tijdens fietsen en lopen, aldus onderzoek onder het Telecompaper Consumer Panel in februari 2016.

Google Maps blijft de populairste navigatie-app. Ruim de helft van de Nederlanders gebruikt deze app om te navigeren. Ook het gebruik van de apps van TomTom en Apple Maps is toegenomen. De groep mensen die geen digitale kaarten gebruikt om te navigeren, is gehalveerd. Slechts 9 procent geeft nog aan geen navigatiesysteem of -app te gebruiken. Dit was twee jaar eerder nog 19 procent.

Jongeren gebruiken vaker apps voor navigatie, ouderen vaker aparte navigatiesystemen. Het omslagpunt lijkt rond de 40 jaar te liggen. Van de mensen jonger dan 40 jaar maakt zo'n 83 procent gebruik van navigatie-apps, tegenover 68 procent van de mensen ouder dan 40 jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.