Ads Top

Panasonic en Trend Micro gaan samen connected auto’s beveiligen

Panasonic en Trend Micro gaan samen beveiligingsoplossingen ontwikkelen om zelfrijdende en connected auto’s te beschermen tegen cyberaanvallen. De samenwerking is gericht op het verhogen van de veiligheid van zelfrijdende en connected auto’s door oplossingen te ontwikkelen die inbraken in de Electronic Control Units (ECU) ontdekken en voorkomen. ECU’s beheren voor een groot deel het rijgedrag van dergelijke auto’s, zoals acceleratie, stuur- en remgedrag. Beide partijen willen ook oplossingen ontwikkelen die de in-vehicle infotainment-systemen (IVI) waaronder navigatie- en telematicasystemen beschermen. De eerste gezamenlijke oplossingen zullen naar verwachting rond het jaar 2020 op de markt verschijnen.

Er is een reëel risico dat een hacker de controle over het stuur of de reminrichting bij een connected auto overneemt, stellen beide partners. Er worden dagelijks nieuwe kwetsbaarheden ontdekt die nieuwe risico’s met zich meebrengen. Het is daarom belangrijker dan ooit om niet alleen beveiligingsmaatregelen te nemen in elke afzonderlijke auto, maar ook nieuwe aanvallen te analyseren door de systemen in de auto constant te monitoren vanuit de cloud. De resultaten daarvan moeten worden ingezet om andere connected auto’s te beschermen tegen cyberaanvallen.

Panasonic maakt voor dit project gebruik van zijn ‘Control Area Network (CAN) intrusion detection and prevention’-technologie en Trend Micro zet zijn IoT-beveiligingsoplossing in.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.