Ads Top

Eerste deel nieuwe Westrandweg open

Rijkswaterstaat heeft vrijdag 14 december om 05.00 uur het eerste deel van de nieuwe Westrandweg tussen knooppunt Raasdorp en aansluiting Luvernes voor het verkeer geopend. Met de openstelling wordt de bereikbaarheid van het Westelijk Havengebied aanzienlijk verbeterd.
Rijkswaterstaat zorgt met de aanleg van de Tweede Coentunnel en Westrandweg voor een betere bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad en een betere ontsluiting van het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Nadat het laatste deel van de Westrandweg en de Tweede Coentunnel in het voorjaar van 2013 gereed zijn, wordt de bestaande Coentunnel gerenoveerd. In 2014 is het volledige tracé - de Westrandweg en de beide Coentunnels - open voor het verkeer.
Vanwege een gewichtsbeperking op de Rijnlandse Boezembruggen, kan het vrachtverkeer tijdelijk geen gebruik maken van de N200 tussen Haarlem en Amsterdam. Naast de omleiding via de A9, A4 en A10, kan het vrachtverkeer nu ook gebruik maken van de gedeeltelijk opengestelde Westrandweg als alternatieve route. De extra reistijd bedraagt dan ongeveer 5 minuten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.