Ads Top

Verkeerslichten van de toekomst op provinciale wegen rond Schiphol

Leveranciers van verkeerslichten realiseren in 2017 op ongeveer 1200 kruisingen in Nederland een nieuwe generatie intelligente verkeerslichten. In Noord-Holland gaat het om het slimmer maken van 50 bestaande verkeerslichten in het gebied rond Schiphol.

Als wegbeheerder kan de provincie straks nieuwe slimme verkeersregelingen laten maken, die wachttijden bij de 'stoplichten' verder naar beneden brengt. Ook kunnen wegbeheerders met deze ontwikkeling vrachtwagens informeren over de snelheid die ze moeten aanhouden om niet te hoeven stoppen bij de kruising. Dit scheelt extra wachttijd voor het overige verkeer en vermindert ook het brandstofgebruik van de vrachtauto.

Het slimmer maken van deze verkeerslichten past binnen het beleid van de provincie om met slimme technieken - smart mobility - de doorstroming en veiligheid op onze wegen te verbeteren. Hier maakt ook de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen, en het testen daarvan in een stedelijke omgeving als Schiphol, onderdeel van uit.

De intelligente verkeerslichten zorgen ervoor dat er straks probleemloos gecommuniceerd kan worden met ieder automerk. Op de beurs Verkeer, Mobiliteit en Parkeren in Houten bekrachtigden de leveranciers vandaag deze en andere afspraken met de ondertekening van ‘Verkeerslichten in de toekomst.’
De provincie Noord-Holland heeft namens alle wegbeheerders binnen het landelijke Partnership Talking Traffic de ontwikkeling begeleid van het intelligente verkeerslicht. De provincie is koploper op het gebied van slimme verkeerslichten. De provincie Noord-Holland werkt hiervoor samen met autofabrikanten Nissan en Daimler aan de communicatie tussen zelfrijdende voertuigen en verkeerslichten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.