Ads Top

RAI Vereniging verheugd over lijn CDA in 130 kilometer-debat

De rijwiel- en automobielindustrie, verenigd binnen RAI Vereniging, is verheugd over de zorgvuldige lijn die het CDA voorstaat in het debat over de verhoging van de maximaal toegestane snelheid op rijkswegen.
Door vast te houden aan de voorwaarden dat een hogere snelheid niet ten koste mag gaan van verkeersveiligheid of luchtkwaliteit, wordt 130 kilometer per uur rijden geen doel op zich, maar een mogelijkheid op trajecten waar de omstandigheden dit toelaten. Op deze manier hoeft een hogere maximumsnelheid niet ten koste te gaan van de vele inspanningen die de autoindustrie in de voorbije jaren heeft gedaan om wegverkeer schoner, veiliger, zuiniger en stiller te maken.
"Wij hebben ons altijd samen met de overheid ingezet voor verbetering van de verkeersveiligheid en de luchtkwaliteit. Door te kiezen voor een kwantitatief doel om op 60 procent van de wegen 130 kilometer per uur te mogen rijden leek deze inspanning deels teniet worden gedaan. Wij hebben daarom eerder onze zorg hierover geuit. De Kamer lijkt nu voor een veel zorgvuldiger lijn te kiezen en het 'ja, mits' principe te hanteren. Wij zien dit als positief en vertrouwen er op dat onze zorg door deze zorgvuldigheid ongegrond blijkt te zijn," aldus directeur Olaf de Bruijn van RAI Vereniging.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.