Ads Top

Geld verdienen met de auto

“Nooit eerder was het zo makkelijk om geld te verdienen aan je eigen auto”, zegt Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu. Een gemiddelde auto in Nederland staat 23 uur per dag stil. Maar de kosten lopen door. Dat zijn meestal honderden euro's per maand aan vaste lasten. Wie zijn auto een paar keer per maand verhuurt voor 40 euro per keer, heeft de autokosten er zo uit, betoogt Natuur & Milieu. De organisatie is een grote autodeelcampagne begonnen, samen met de gemeenten Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Breda en Nijmegen, Centraal Beheer, en autodeelplatforms SnappCar en MyWheels.

De prijs van het bezit van een auto is de laatste jaren flink opgelopen. De afgelopen 10 jaar stegen de kosten met maar liefst 36 procent. “Belangrijkste boosdoener is hier de bpm, een kostenpost waar autohuurders niet mee te maken krijgen. Het huren van een auto kan zo een aantrekkelijker alternatief  worden”, zegt Senne Janssen van het ING Economisch Bureau.

Hoe vaker een auto stilstaat, hoe aantrekkelijker het wordt om er een te huren in plaats van te bezitten, vervolgt Janssen. Gemiddeld kost een middenklasser afhankelijk van de leeftijd zo’n 300 tot 400 euro per maand. “Bij een huurprijs van dertig euro per dag loont het pas om een auto op de stoep te hebben staan als je er minimaal twaalf dagen in de maand gebruik van maakt.”


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.