Ads Top

Banden wisselen op naaldhakken

Vandaag heeft Hertz tijdens het NK Banden Wisselen voor vrouwen letterlijk het vooroordeel uit de weg geruimd: vrouwen zijn wel degelijk goed in het wisselen van banden. Het terrein Hart van Holland in Nijkerk werd omgetoverd tot een ware pitstraat voor vrouwen, waar het technisch staaltje vernuft live werd getoond. De kampioen was sneller met het losdraaien van de wielmoeren en accurater met het omhoog krikken van de auto. Ze wist hierdoor een betere tijd neer te zetten dan de vrouwen die net iets minder nauwkeurig te werk gingen. De winnares was twee seconden sneller dan de nummer twee.
Om het gebrek aan zelfvertrouwen van vrouwen achter het stuur letterlijk op te krikken is autoverhuurbedrijf Hertz de strijd aangegaan door het NK Banden Wisselen te organiseren. "We zien dat het overgrote deel van de vrouwen het mannelijk geslacht aan het werk zet als een band verwisseld moet worden. Ook is het opvallend dat mensen die een vorm van rijangst hebben voornamelijk vrouwen zijn. Met het NK Banden Wisselen willen wij vrouwen de mogelijkheid bieden deze vooroordelen en angsten te verwerpen," aldus Henk van den Helder, Algemeen Directeur Hertz Benelux.
Melanie van Rossum won vandaag de wedstrijd met een tijd van drie minuten en vierentwintig seconden en heeft daarmee de titel Nederlands Kampioen Banden Wisselen te pakken. Ze heeft laten zien dat vrouwen de wisseltruc met enige oefening minstens zo goed onder de knie hebben als de mannelijke helft van Nederland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.