Ads Top

Wet kilometertellerfraude naar de Tweede Kamer

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) stuurt het wetsvoorstel kilometertellerfraude na de zomer naar de Tweede Kamer. Met dit wetsvoorstel komt er in de Wegenverkeerswet een wettelijk verbod op het knoeien met kilometerstanden. Ook wordt het aantal momenten uitgebreid waarop kilometertellerstanden verplicht aan de RDW moeten worden doorgegeven. Criminelen lopen zo sneller tegen de lamp.
Het wetsvoorstel, dat in nauw overleg met onder andere Stichting Nationale Auto Pas (NAP), RAI en BOVAG tot stand is gekomen, verplicht alle door de RDW erkende bedrijven om niet alleen bij de APK-keuring maar ook op andere vaste momenten de tellerstand van een auto aan de RDW door te geven. Het gaat dan om momenten als de opname van voertuigen in de bedrijfsvoorraad, wijziging tenaamstelling en onderhoud en reparaties bij boven een nog vast te stellen bedrag. Onregelmatigheden in de reeks kilometerstanden komen zo sneller aan het licht. Voor iemand die overweegt een auto te kopen wordt het mogelijk om bij de RDW informatie in te winnen over de betrouwbaarheid van de tellerstand.
Ongeveer 5 procent van de auto’s in Nederland heeft een teruggedraaide kilometerteller. De kilometerstand is belangrijk voor de waardebepaling van een auto. Wie een auto met een teruggedraaide teller koopt, betaalt meer dan de auto waard is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.