Ads Top

Prijs tweedehands auto daalt in vrijwel alle Europese steden

De gemiddelde prijs van een gebruikte auto is in vrijwel alle grote Europese steden het afgelopen half jaar gedaald. Grote uitzondering is de stad waar de prijs het hoogste is: Parijs. In de Franse hoofdstad steeg de prijs voor een tweedehands auto gemiddeld zelfs flink met maar liefst 9,4%. Amsterdam steeg op de ranglijst van de zesde naar vijfde plaats, hoewel de gemiddelde prijs daalde met bijna 3%.
Dat blijkt uit het halfjaarlijkse stedenonderzoek van AutoScout24 in dertien Europese steden. Amsterdam neemt in deze ranglijst de vijfde plek in, de gemiddelde prijs daalde in onze hoofdstad met ongeveer €500 tot €17.069. De rest van de top vijf bestaat uit de Duitse steden Frankfurt, München en Hamburg.
In Brussel is de prijs voor een tweedehands auto het laagst. Ook een half jaar geleden was de Belgische hoofdstad het voordeligst. Wenen is wederom de op-één-na goedkoopste Europese autostad. Het verschil tussen deze twee steden is overigens miniem: in de Oostenrijkse hoofdstad betaal je gemiddeld slechts een tientje meer voor een tweedehands auto dan in Brussel.
Opvallend is verder dat de prijsdaling het grootst is in de Italiaanse steden Rome en Milaan. In de hoofdstad daalde de gemiddelde prijs met 14%, in Milaan met 12%.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.